Szeressük...

Ábrándozzunk!

2009.02.11. 15:45 :: Thaumiel

Milyen nagyszerű is lenne, ha a profi fotósok látásmódja és az amatőr filmesek képzelőereje egyesülni tudna akár egy párperces kisfilm erejéig, és a két szakma együttes erővel mutatná fel a középső ujját a többmilliós kameráknak, a kamionnyi lámpával dolgozó, időrabló és pénznyelő produkcióknak, a hetekig, hónapokig elhúzódó és kimerítő utómunkának!

Sokunk álma válik lassacskán valóra e kísérleti fázisában lévő fejlesztés hatására, és tőlünk nyugatra már a bátrabb fotóművészek, és az örökös pénzhiánnyal küszködő kisfilmesek is azt bizonygatják, hogy igenis megéri ezt a módszert erőltetni.
Hogy miről is van szó? Nézzétek meg az alábbi videót, és utána elárulom!

 

A Full HD tömörítetlen videót ITT TALÁLJÁTOK!

Aki most gúnyosan elmosolyodva megjegyzi, hogy „na, jól van, de kinek van erre pénze, hogy Full HD minőségben helikopteres felvételeket készítsen napokon át, majd heteket töltve egy ablaktalan stúdióban több millió forintért fényeljen egy ilyen méregdrága nyersanyagot”, az most vegyen egy nagy levegőt, és próbálja meg felfogni a lehetetlent:
 

Ez a produkció egy Canon EOS 5D MKII fényképezőgéppel készült, egyetlen nap alatt forgott le, és mindössze négy órán át vágták fényelés nélkül…
 

Aki még mindig hitetlenkedik, annak a „Reverie” kisfilm fényképésze, a saját szavaival mondja el a történetét!
 

 

 

Na, ugye!
 

De már lelki szemeim előtt látom azokat az operatőröket, akik vadul keresik a jól bevált kamerák adatai mögé bújva a hiányosságokat, és összehasonlító táblázatokat olvasgatva, fejüket csóválva hitetlenkednek továbbra is.
 

Adjátok fel!

Itt olvasható a technikai specifikáció!
 

Ha ez sem elég, és folytatódna a nyafogás, hogy „persze, de hogy rakok fel egy ilyen kis szar fényképezőt egy darura, vagy steadycam-re?
 

Hát így!

Redrock Cinematizing Kit


Az ábrándozások kora lejárt, tessék alkotni!
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fotó video hd

A bejegyzés trackback címe:

https://sensorium.blog.hu/api/trackback/id/tr10937057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása