Szeressük...

KHRONOS PROJECTOR - Az Időtorzító Videóvetítő

2008.12.14. 02:01 :: Thaumiel

A Khronos Projector egy interaktív művészi installáció, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy egy előre rögzített videó anyagot teljesen új szemszögből vizsgáljanak meg.

A klasszikus, videó szalagra rögzített felvételeket egyszerű módon tudjuk kezelni, előre-hátra tekerni, lassítani, illetve megállítani. A digitálisan rögzített felvételek azonban számos lehetőséget kínálnak. Nevezetesen tetszés szerinti időbeli ugrásokat hajthatunk végre a képkockák között.

 

A Khronos Projector célja, hogy a mozgóképeket a felhasználó egy új dimenzióban tekinthesse meg, és szabadon játszhasson vele. A vetítővásznat megérintve az adott képkockát a múltba, illetve a jövőbe tolhatja az időben.

 

 

 

A rugalmas anyagból készült vásznat megérintve, nyomkodva, vagy kezünket rajta végighúzva időtorzulásokat, idő-hullámzásokat hozhatunk létre. Ezt egy interaktív behatásokra érzékeny, és ezekre változó kétdimenziós tér-idő felület biztosítja, amely a nyomás erősségétől függően vált az időben későbbi filmkockára.
 

Számos mód kínálkozik arra, hogy egy mozgóképes anyagból készült tér-idő halmazt vizuálisan tanulmányozzunk. Ennek alapja, hogy az adott snittből egy kétdimenzionális felületet hozzunk létre, amelyben az egymást követő képkockákat az editáló eljárás során párhuzamosan helyezzük el. A Khronos Projector ettől eltérően merőlegesen, azaz egymás mögé sorakoztatja fel azokat.
 

Így egy olyan képkockákból álló tömböt kapunk, amelynek nem létezik az időtengelyen hosszanti kiterjedése, hanem mélysége lesz, amely a behatástól függően időben változik.



 

A Khronos Projector az első olyan művészi installáció, amellyel egy interaktívan formálható, tetszőleges bonyolultságú, térben és időben változtatható felületet hoztak létre, a felhasználó számára pedig egy olyan kézzelfogható, érzéki, gép-ember kapcsolatot biztosítottak, amelyben valóban azt érezheti, hogy a tér-idő anyaga az érintése által formálódik.

A Khronos Projector hivatalos oldalán bővebb szakmai fejtegetés, rengeteg videóanyag és letölthető java applet is található!

Jó böngészést, kellemes időtorzulást! :D

 

Szólj hozzá!

Címkék: video cool vizualmindenfele

A bejegyzés trackback címe:

https://sensorium.blog.hu/api/trackback/id/tr7772420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása